Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

HAPKIDO



Hap» σημαίνει αρμονία ή συγχρονισμός, το «ki» περιγράφει την εσωτερική ενέργεια, το πνεύμα και τη δύναμη ενώ το «do» σημαίνει ο δρόμος ή ο τρόπος. Έτσι το hapkido μπορεί να ερμηνευτεί ως ο τρόπος να εναρμονίζεις την εσωτερική σου δύναμη.
Η ηλικία του υπολογίζεται στα 2000 χρόνια. Την τέχνη αυτή ασκούσε μια επίλεκτη ομάδα πολεμιστών, η Hwa Rang. To Hapkido στις ημέρες μας, εξασκείται σαν ένα αρμονικό πάντρεμα των παρακάτω: συνδυάζει τα κλειδώματα από το Daito-Ryo Aikiju-jutsu, τις πτώσεις του Judo, την ορθοπάλη & μάχη εδάφους του Ju-jutsu, τις πυγμές του Κarate, τα λακτίσματα του Taekwondo και τα σημεία πίεσης του ανθρώπινου σώματος από το Kung Fu. Από τα παραπάνω, πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυναμική  Κορεάτικη πολεμική τέχνη, ή αποτελεσματική μορφή αυτοάμυνας, που χρησιμοποιεί λακτίσματα, γόνατα, χτυπήματα, με τα χέρια και τους αγκώνες, σημεία πίεσης, κλειδώματα,  ρίψεις, ανατροπές, στραγγαλισμούς, και ακινητοποιήσεις στο έδαφος.  Η εφαρμογή όλων των παραπάνω, σύμφωνα με την φιλοσοφία του Hapkido, γίνεται χωρίς υπερβολική δύναμη αλλά εναρμονισμένα με την κίνηση και την ενέργεια του αντιπάλου, περιέχοντας τόσο σκληρές όσο και μαλακές τεχνικές μάχης. Οι κινήσεις είναι ευθείες και κυκλικές, με αποτέλεσμα την εναρμόνιση, τη μη αντίσταση των κινήσεων, και τον τελικό έλεγχο του αντιπάλου. Επίσης όσοι ασκούν το Hapkido εκπαιδεύονται και σε μια ευρεία σειρά παραδοσιακών όπλων, όπως το μαχαίρι, στυλό, κοντό ραβδί, μπαστούνι, κοντάρι, σπαθί, σχοινί ή ζώνη, πέτρα και πιστόλι, με στόχο την αυτοάμυνα και την καλλιέργεια της εσωτερικής ενέργειας.
Έτσι, όλα τα παραπάνω στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά σε ένα συνολικό μαχητικό σύστημα που ωφελεί τον άνθρωπο σωματικά και πνευματικά. Μπορεί δε να εξασκηθεί από ανθρώπους όλων των ηλικιών που όσο προχωρούν δυναμώνουν συνολικά σε όλα τα επίπεδα. 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ:
ΤΡΙΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.00-21.00Μμ.μ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 3, ΜΑΚΡΗΣ 37, (πλησίον σταθμού Μετρό Αιγάλεω)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΡΕΑΣ 3ο DAN SIN MOO HAPKIDO FEDERATION
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2105618610, 6945599151